Nieuws

Koningsdag 27 april 2019 -- de ochtend

De dag begon niet zo heel slecht. Ondanks de sombere weersvoorspelling bleken de lichte spetters geen slechte voorbode. We hadden het mis. De buienradar ook. De ochtenduren zou slechts miezer geven. Maar kort na vertrek vanaf het Orionplein begon het flink te plenzen. Natte uniformen instrumenten en koude vingers waren het gevolg. Hulde aan de muzikanten die er waren. Zowel van de Harp als van Harmonie de Bazuin. Maar natuurlijk ook hulde voor de kinderen van de Beatrixschool en de Benjaminschool. Ook zij trotseerden samen met hun ouders de regengoden met hun gekleurde fietsen.

Op het Engerplein vond onder het spelen van het Wilhelmus en het Limburgs volkslied het vlaghijsen plaats. Namens het gemeentebestuur waren wethouders Hugo Janssen en Carolus de Rijk aanwezig. Hierna begeleidde Harmonie de Bazuin de kinderen naar de speeltuin. De Harpe Davids ging terug naar de Pelgrimskerk. Nadat de instrumenten droog werden gemaakt stond er koffie/thee en vlaai klaar. Met dank aan Wisa en Alie die dit weer voor de muzikanten hadden geregeld.

De uniformen moesten thuis vlug op het droogrek. 's Avonds stond immers het Koningsdagconcert op het programma. Deze keer met Harmonie Orkest Concordia.