Lid worden

Muziek bij de Harpe Davids, jouw hobby?

Sommige mensen menen dat het ouderwets is om lid van een fanfare of drumband te zijn. Ze blijken vaak een heel verkeerd idee hierover te hebben en kijken verbaasd op als ze ons muziek horen spelen van bijvoorbeeld Deep Purple, Led Zeppelin of Adele. Dat het bovendien leuker is om samen met anderen mensen een instrument te bespelen dan bijvoorbeeld in je eentje naar een computerscherm te staren, dat realiseren ze zich al helemaal niet. Hier proberen we uit te leggen waarom het zo leuk is om bij onze fanfare of drumband te spelen.

Iedereen kan het...

Het is een groot misverstand dat je als muzikaal wonderkind geboren moet zijn: iedereen kan het leren. Ook al worden we niet allemaal zo'n ster als Kyteman of Candy Dulfer; je kunt er wèl net zo veel plezier aan beleven.

... van 8 tot 80

Een muzikant word je nooit te vroeg of te laat. In de sport is dat anders: als je bijna veertig bent, dan heb je je hoogtepunt wel zo'n beetje gehad. Een muzikant wordt daarentegen alleen maar beter. Het is een verrijking voor de rest van je leven als je op jonge leeftijd leert muziek te maken, maar te oud om te leren ben je nooit. Het is eigenlijk net als lezen of fietsen: het begin vergt inzet en doorzettingsvermogen, maar als je het eenmaal hebt geleerd, dan verleer je het nooit meer.

Je bent muzikant

Bespeel je al een fanfare-instrument of slagwerk, dan kun je waarschijnlijk al meteen meespelen. Heb je al muziekles gehad, dan is het natuurlijk gemakkelijker om bij ons in de opleiding in te stappen. Maar ook als je nog nooit een blokfluit, trommel, trompet of wat dan ook in je handen hebt gehad, kun je bij ons aankloppen. Er zijn professionele mensen bij de fanfare en drumband die zorgen voor een goede (vervolg)opleiding.

Vereniging

Als je een muziekinstrument kunt bespelen, dan is dat erg mooi. Maar als je samen met anderen muziek kunt maken, dan zit je helemaal goed. In een vereniging tref je namelijk iedere week mensen die dezelfde hobby hebben als jij.

Waarom de Harpe Davids?

Onze fanfare en drumband hebben een goede naam hoog te houden als het gaat om belangrijke dingen als gezelligheid, muzikaal streven en actief zijn. De Harpe Davids is een veelzijdige vereniging: of we nu in de kerk psalmen spelen, concerten geven of deelnemen aan een officiële muziekwedstrijd: overal staan we ons mannetje of vrouwtje. Bovendien worden er veel andere -niet muzikale- activiteiten ondernomen. Kijk maar eens rond op deze website.

Kosten

Onze vereniging wil graag goed voor de dag komen. Daarom krijgen alle muzikanten een prima instrument en een mooi uniform. Dat kost toch een paar duizend euro per lid. Die kosten hoef je echter niet zelf te betalen! Via allerlei acties zorgt de Harpe Davids ervoor dat iedereen prima wordt uitgerust. Als lid betaal je zelf alleen de maandelijkse contributie. De actuele contributie kan worden opgevraagd bij het secretariaat. Er geldt een gezinskorting wanneer drie of meer leden uit één gezin lid zijn van de Harpe Davids.

Welk instrument?

Iedereen vindt wel iets van zijn of haar gading bij ons korps. Je kunt er de meest uiteenlopende instrumenten bespelen: van bongo's tot pauken, van bugel tot bas, van saxofoon tot schuiftrombone, enzovoorts...

Wat moet je weten van de Harpe Davids?

Ben je nieuwsgierig? Kom dan eens vrijblijvend luisteren en kijken op een van onze repetitie-avonden. We oefenen wekelijks in de Pelgrimskerk, Horizonstraat 73, Treebeek-Brunssum. De fanfare speelt iedere dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur en de drumband iedere woensdag van 19.30 tot 20.30 uur.

Heb je vragen? Neem dan contact op met het secretariaat.

Tot slot

Muziek = leuk
Zelf muziek maken = een uitdaging
Samen muziek maken = Harpe Davids!