Dirigent

Ron Daelemans is geboren op 11 januari 1975 te Stein. Op 6-jarige leeftijd verhuisde hij naar Schaesberg, het tegenwoordige Landgraaf. Op 12-jarige leeftijd kwam hij in aanraking met de harmonie uit de wijk Het Eikske. In deze harmonie (Harmonie St. Michael) ging hij Saxofoon leren spelen. Al snel wist hij dat hij beroepsmusicus wilde worden. Nadat hij de Mavo en Havo had afgesloten werd hij aangenomen aan het Conservatorium te Maastricht. Het eerste jaar studeerde hij alleen Klassiek Saxofoon bij Dhr. A.v. Velsen. In het tweede jaar begon hij tevens een opleiding als HaFa dirigent bij Dhr. J. Conjaerts. Nog tijdens zijn studie werd Ron dirigent bij Fanfare St. Lambertus Schinveld, waar hij tot juli 2000 de dirigeerstok hanteerde. Voor beide vakken behaalde hij de diploma's in 1998. Hij besloot om verder te studeren en werd toegelaten voor de Masteropleiding (directie). Op 16 maart 2006 behaalde hij zijn Masterdiploma en ook nu was zijn docent Dhr. Conjaerts.
Van 2000 tot 2007 was Ron dirigent bij Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo (in 2007 benoemd tot ere-dirigent), sinds 2016 staat hij weer op de bok bij deze vereniging. Ook hanteerde hij de dirigeerstok bij Fanfare St. Caecilia Nieuw-Einde, de Koninklijke Fanfare St. Caecilia Jabeek, Koninklijke Harmonie Heerlen, de Koninklijke Harmonie St. Philomena Chevremont, Harmonie St. Cecilia Mechelen en Harmonie St. Laurentius Bemelen. Momenteel is Ron dirigent bij Fanfare Harpe Davids Treebeek, Fanfare St. Joseph Merkelbeek, Muziekvereniging SMT Oostrum en zoals al gezegd bij de Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo.

Ron is steeds op zoek naar andere mogelijkheden en vernieuwingen binnen de verenigingen. Dit resulteerde in samenwerking met verschillende bekende artiesten (b.v. Chantal Janzen, Neet oet Lottum, Ernst Daniel Smid, Xander de Buisonjé, Bart Schneemann, René Shuman, Bläck Fööss en Glennis Grace) en zeer vele lokale artiesten.
Nadat hij zijn saxofoonstudie had afgerond startte hij zijn onderneming Daily Music Saxofoononderwijs met zijn slogan “Come and get the Saxappeal.”
Ook is hij regelmatig te vinden op de “schutterswei” als muziekjury van de Schuttersbond St. Gerardus Amstenrade.
In 2015 kreeg hij de kans om samen te werken met  Golden Globe winnaar Jóhann Jóhannsson. Zijn compositie “The Miner's Hymns” werd uitgevoerd door het samengesteld orkest “Parkstad Miners Brass” o.l.v. Ron.
In maart 2017 werd hij uitgenodigd om een workshop/masterclass te geven aan het “Escola de Música do Conservatório Nacional” te Lissabon. Aldaar werkte hij met de saxofoonklas en dirigeerde hij het orkest van de school.
Tegenwoordig is Ron ook, op projectbasis, docent directie aan de “Scuola di Musica Comunale “Giovanni Rinaldi” (Reggiolo-Italië), en vormt hij samen met Emile Prick het duo Ro.Em.
In 2018 ging hij weer de schoolbanken in; tegenwoordig studeert hij aan de Hogeschool Zuyd, Conservatorium Maastricht de studie: DMI, de shorttrack studie voor Docent Muziek. Dit diploma hoopt hij in 2020 te behalen.